2020-ban is a TOP 20 targoncagyártó között a Doosan és a Combilift

Jay Gusler, a Nemzetközi Anyagmozgatógép Szövetség (ITA) vezetője elmondta: már a 2020-as év eléjén 10%-os csökkenést mutatott a piac az előző év azonos időszakához képest. Sőt, a TOP 20-as listában szereplő cégek együttes profitja az évek óta tartó kétszámjegyű növekedés után csupán 2,9%-kal nőtt, így nem jelenthető ki, hogy a csökkenést a koronavírus-járvány okozta.


Gusler kiemelte, hogy már 2019-ben is csökkenést tapasztaltak a piacon, ugyanis ebben az évben Európában a megrendelések 6,4%-kal, a szállítások pedig 0,9%-kal redukálódtak. Ennek ellenére világszinten a Combilift 2019-ben 6400 egységet adott el, amely 13%-os növekedést jelentett 2018-hoz képest, 355 millió dolláros árbevétel mellett. Eladása főleg Észak-Amerikában nőtt jelentősen, a raktár szektorban a legnagyobb érdeklődés az Aisle-Master és a nagy teljesítményű, elektromos gyalogkíséretű targoncák iránt mutatkozott.


A cég büszke innovatív megoldásaira, ami nem is csoda, hiszen éves összbevételének 7%-át kutatás-fejlesztésre fordítja. 2019-ben mutatták be az új Combi-CBE modellt, a kompakt, elektromos négyutas targoncát, mely 4,5 tonna teherbírással büszkélkedhet.

Másik fő beszállítónk, a Doosan is sikeres évet zárt 2019-ben. A cég árbevétele 4%-kal nőtt világszinten ebben az évben.

Az elmúlt években jelentős mértékű kereslet mutatkozott az elektromos targoncák, és az extra szolgáltatások iránt, mint például a flottamenedzsmentre, vagy raktárkezelő rendszerekre. Ezek a modern megoldások jelentősen megkönnyítik a munkát.

Jay Gusler felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a gépek nélkülözhetetlenek voltak a 2020-as pandémia idején, amikor életbevágó volt, hogy az élelmiszerek és gyógyszerek szélsebesen célba érjenek.
Az összefoglaló a Modern Materials Handling cikke alapján készült.