A Combilift innovatív megoldásait Red Dot design díjjal jutalmazták – immár másodszor

 

A RedDot-díj egy olyan nemzetközi elismerés, amely a minőséget és a design-t veszi alapul. Ez a világ egyik legnagyobb termékversenye. Több mint 50 ország által elismert kitüntetés, amit a Combilift előszőr 2014-ben kapott a Combi-WR4 négyutas, elektromos gyalogkíséretű targoncáért, 2020-ben pedig a Combi-CBE8-ért.

 

A CB-széria a legkisebb ellensúlyos targonca 3,5 tonnás emelési kapacitással. A villák mozgásiránya elölről hátra175 cm-t. A Combilift 3 a 1-ben megoldásának köszönhetően a gépkezelő a CB-kel kisebb helyen is képes dolgozni, mint a mások által kínált targoncákkal, sőt ha hosszabb rakományt kell pakolni, akkor csupán 3 másodperc alatt átállítható a gép, így ez a munka elvégezhető ugyanazzal a géppel.

 

De miért különleges a 2020-as nyertes Combi-CBE8? Például a 100%-ban külön irányítható kerek miatt. Ennek a megoldásnak köszönhetően a gép biztonságos működéséhez még csúszós területen sincs szükség differenciálzárra. Ezen felül a targonca fordulása és sebessége külön irányítható, sőt a kerekek forgásiránya is egymástól függetlenül szabályozható a gumikopást elkerülendő. Ezeknek a világszínvonalú újításoknak hála a CBE8 precízen irányítható és működtethető.


A zsűri kiemelte: A Combi CBE8-as targonca legnagyobb előnye az átlagon felüli manőverezési és vontatási képesség, valamint a környezetbarát működés.

 

A Combilift vezérigazgatója, Martin McVicar kifejtette: ezekkel az innovatív megoldásokkal a raktári munka teljesítőképessége és hatékonysága elérte csúcsát. A többfunkciós targoncákkal több feladat végezhető el kevesebből, optimalizálva a biztonságos és hatékony munkavégzést.

 

A cég először 2014-ben a Combi-WR4-es gyalogkíséretű targoncával nyerte el a díjat. Ez a gép is olyan innovatív megoldásokkal rendelkezik többek között, mint a pantográf és az oldalirányban mozgatható és dönthető villa. Ennek a gépnek különlegessége a többfunkciós kormányrúd, amely biztosítja a biztonságos munkavégzést a legszűkebb folyosókon is.


A Combilift világon egyedülálló, innovatív megoldási forradalmasítják a raktári munkavégzést, így a kiváló designt és minőséget elismerő RedDot díjat nem véletlenül nyerte el immár második alkalommal az ír vállalat.

 

A bejegyzés a Modern Material Handling cikke alapján készült.