Megjelentek az Euro 5 besorolású Doosan targoncák

A Doosan 9-es sorozata egy új, letisztult dizájnal készült. A lábtér 50%-kal nagyobb mint a korábbi modelleknél. Ezen felül a gép rejtett döntő munkahengerrel, nagyobb kilátással rendelkezik, sőt minden oldalról üvegezett, így a zajszint 79 dB-re csökkent, de a tervezőknek hála a vibrációs terhelés is minimális lett.

 

Ahogy az összes targoncát a 9-es sorozatban, úgy a D25S-9-es gépet is úgy alkották meg a mérnökök, hogy a vezetőnek remek kilátása legyen minden irányba. A kontúros dizájnnal tervezett óriási tükrök remek kilátást biztosítanak, előre, hátra és felfelé is.

 

A D25S-9 szíve a Doosan által tervezett G2-es dízelmotor, amit kifejezetten ipari felhasználású gépekhez fejlesztettek ki. Ennek köszönhetően a targonca alacsony fordulaton is képes nagy teljesítményen dolgozni. Így javul a targonca gázadási és emelési teljesítménye. A motor nagy előnye, hogy szakszerű használat mellett a részecskeszűrő regenerálódik, így maximalizálva az üzemidőt és biztosítva a hosszú élettartamot. Fontos kiemelni, hogy a részecskeszűrővel ellátott G2-es dízelmotor megfelel az Euro 5-ös környezetvédelmi előírásoknak.

 

Az új targoncák jelentős költséghatékonyság növelő tulajdonsággal is rendelkeznek. A gépkezelő három működtetési funkció közül választhat: ’ECO’ módban a gép csökkenti az üzemanyag felhasználást, és visszaveszi a szükségtelen gázadást. Ha nagyobb teljesítményre van szükség, például nehezebb emelési munkánknál, úgy a gépkezelő egyszerűen csak a ’HIGH’ módot választja. Ha pedig a targonca csak a szokásos napi munkában vesz részt, úgy elég a ’STANDARD’ módot bekapcsolni.

 


A Doosan arra törekszik, hogy targoncáit minél könnyebben lehessen javítani, karbantartani. A motorház fedele 80 fokos szögben nyitható, az oldalpanel és a lábrész levétele után könnyedén hozzáférhetővé válnak a kulcsfontosságú alkatrészek.

 

A váltó karbantartás is gyerekjáték. A váltóolaj szűrő és az olajnyomás mutató is a váltó tetején kapott helyet, így az olajszint könnyen és egyszerűen ellenőrízhető, az elektronika pedig központosítva lett a kényelmesebb munkavégzés érdekében.

 

A Doosan 9-es szériája minden anyagmozgatási kihívásra megoldást nyújt kompakt, könnyen kezelhető targoncáival.

 

Büszkék vagyunk rá, hogy a TWS Kft. a Doosan targoncák kizárólagos magyarországi forgalmazója.