Vörösréz fóliagyárat nyit a DOOSAN Tatabányán

A HIPA külföldi beruházásösztönzéssel foglalkozóügynökség jelentése szerint a több mint 40 országban jelen lévő DOOSAN tavalyi árbevétele meghaladta a 16 milliárd dollárt. Ügyfelei között olyan márkák szerepelnek, mint az Apple, Cisco, Facebook, Huawei, Intel, Nokia és Samsung. A DOOSAN számos iparágban érdekelt az építőipartól az elektronikus berendezésekig, de ezzel a legutóbbi beruházással az autóipar felé is nyitottak.

 

A tatabányai gyárnak köszönhetően a DOOSAN az elektromos járművek egyik legfontosabb rézfólia beszállítójává válhat az európai piacon. Az utóbbi években három jelentős ázsiai akkumulátorgyártó is Magyarországot választotta új üzemének helyszínéül. Ez a három cég a dél-koreai Samsung SDI és az SK Innovation, valamint a japán GS Yuasa. Ez a fejlemény több, az elektromos járművek iparában érdekelt céget is Magyarországra vonzott.

 

Tekintse meg az alábbi videót, amelyben Szijjártó Péter külügyminiszter és Hyunsoo Dong, a DOOSAN Corporation elnökhelyettese a magyar-koreai üzleti kapcsolatokat méltatja.

 

 

A TWS Kft. a DOOSAN targoncák kizárólagos magyarországi forgalmazója.