A Combilift igáslovai

23 évvel később a C-sorozat többféle változatban, emelési kapacitással, teljesítménnyel és tartozékokkal érhető el. Ha hosszú, nehéz anyagok mozgatásáról van szó, a C-sorozat a legjobb választás, mivel használata garantálja a legnagyobb biztonságot és termelékenységet.

 

Ezért választotta az osztrák Hammer Aluminium Industrie a C-sorozat két, 14 tonnás C14000-es gépét, és egy 8 tonna emelési kapacitású C8000-et. Ezek a targoncák a cég központjában, Ranshofenben teljesítenek szolgálatot, ahol hatékonyan és biztonságosan mozgatnak farönköket. A HAI nyolc telephellyel rendelkezik Európában, a cég profiljába tartozik a csúcstechnológiás alumíniumprofilok és -alkatrészek előállítása, valamint a késztermékek újrahasznosítása.

 
A Combilift gépei a korábbi oldalvillás targoncákat váltották fel, amelyek Christian Ertl, a cég logisztikai és szállítási vezetője szerint „nem igazán nyűgözött le minket megbízhatóságával”. Ertl és csapata ezért meglátogatott egy másik, a Combilift-tel együttműködő céget Ausztriában, hogy megnézzék, hogyan teljesítenek ezek a gépek a munkában „és meggyőződtünk arról, hogy a Combilift gépei tökéletesen megfelelnek a mi profilunknak is.” – mondta Ertl. „A négyutas megoldás, amely a klasszikus oldal-, és első villás megoldásokat ötvözi, jelentős előnyökkel bír a klasszikus targoncákhoz képest. A kanyarodási képesség, amely csupán egy gombnyomással történik igen hasznos, főleg a csomagolásnál, ahol amúgy sem áll nagy hely rendelkezésünkre.”

 

 

A 7500 mm hosszú és 1200 mm mély farönk kötegek, melyek több mint 7000 kg tömegűek, biztonságos és hatékony mozgatást igényelnek a termelés és a csomagolás területén egyaránt. A gépek extrém terhelés alatt vannak, mivel egész évben négy műszakban teljesítenek szolgálatot, amely körülbelül évi 3000 üzemórát jelent.

 

A hely igen nagy luxusnak számít, különösen a külső raktárban, ahol a 3 méterig pakolják fel a farönköket, és a teherautók felrakodása is itt történik. A rendelkezésre álló hely maximalizálása érdekében az állványok között egy irányított folyosós rendszert alakítottak ki, amely lehetővé tette a folyosók működési szélességének 3620 mm-re történő szűkítését. A C14000 modellekhez teleszkópos villákat szereltek fel, amelyek a teljes pótkocsiágyon átnyúlnak, így csak az egyik oldalról lehet rakodni, ami ismét lehetővé teszi a hely legjobb kihasználását.

 

A Combilift egyik legnagyobb erőssége, hogy gépeit a megrendelő igényei szerint gyártja le, ahogy a HAI-nál is történt. A cég részére készült gépekbe tolató- és villakamerát, legkondicionálót, telefon kihangosítót, és légrugós ülést építettek be. A vezetőfülke pozíciója garantálja a maximális biztonságot, mivel a gépkezelő remek rálátással rendelkezik a rakományra és a haladási irányra. Ertl így összegzi véleményét a gépekről: „Ezek a robosztus, nagy teljesítményű targoncák hatékonyabb és költségkímélőbb működést biztosítanak a vállalat számára, és minden anyagmozgatási feltételnek tökéletesen megfelelnek.”

 

Amennyiben Ön is a Combilift személyre szabott, költséghatékony megoldásait választja, vegye fel velünk a kapcsolatot.


A bejegyzés a forkliftaktion.com cikke alapján készült.