Az eddigi legnagyobb Combilift targonca

A BladeRoom számára ez már a ’második első’ óriási gép, mivel 2010-ben már rendeltek a monaghan-i gyárból egy 25 tonnás gépet. Akkor a C25,000 volt a Combilift addig épített legnagyobb targoncája. A gép még mindig szolgálatban van a Mitcheldean gyárban, több más, különböző kapacitású Combilift targoncával egyetemben, feladatuk a nyersanyagmozgatás.


A BladeRoom előre megtervezett, üzemi kivitelű, energiatakarékos adatközpontokat gyárt, melyek azonnali használatra vannak programozva és sokkal rövidebb idő alatt szállíthatók, mint a klasszikus szerkezetek. Ez minimalizálja az ügyfelek tőkeráfordítását és a legalacsonyabb működési költséget kínálja.

 

„A kezdeti kihívás a BladeRoom esetében az volt, hogy hogyan lehet könnyen, gyorsan  és biztonságosan manőverezni ilyen óriási rakománnyal.” mondta Rob Perry a HFT Forklift Ltd.-től (Hereford), a BladeRoom anyagmozgatási tanácsadója és a Combilift viszonteladója a térségben. „A fix daruk nem mozgathatók, egy ellensúlyos targonca mozgásához pedig ekkora rakományok esetén jóval nagyobb térre van szükség. A C25,000 sikeres működése után az évek alatt az adattárak megnőtt méretei és súlya miatt a BladeRoom egy nagyobb Combilift targonca mellett döntött.

A C30,000 méretei 5m x 5m körül mozognak, tengelytávolsága 3,725 mm. A gépet egy John Deere 127 kW (170 LE) teljesítményű dízelmotorral szerelték fel.

 

A targoncát olyan egyedi tulajdonságokkal szerelték fel, melyek lehetővé teszik a biztonságos és hatékony munkavégzést a BladeRoom túlméretes rakományaival. A gépen négy kamerát találunk (az egyik tolatáshoz), két kamera monitort helyeztek el a fülkében, piros veszélyzóna lámpát és egy dőlésszög jelzőt a műszerfalon.


„Ez egy nagyon jelentős darabja a gépgyártásnak és méretei ellenére a négyutas megoldás biztosítja a könnyű mozgását az üzemben.” mondta Perry. „Nagyon büszkék vagyunk, hogy a HFT is részt vehetett az eddigi legnagyobb Combilift C-Sorozat modelljének értékesítésében.”

 

A bejegyzés a Forkliftaction cikke alapján készült.