Combi-XC – a Combilift konténerrakodó sorozatának legújabb tagja

 

A Combilift Straddle Carrier gépek kevesebb önsúllyal és tengelyterheléssel, továbbfejlesztett manőverezési készséggel rendelkeznek, sőt még arra is képesek, hogy a rakományt pontosan oda szállítsák, ahol szükség van rá.

 

A Combilift egyik legfrissebb fejlesztése a Combi-XC. A gépet kifejezetten klasszikus konténer terminálokra tervezték,.A Combi-XC rendelkezik a Combi-SC összes szuper tulajdonságával, viszont sokkal gyorsabban képes nehéz rakománnyal mozogni – akár 25 km/h-val is haladhat a gép ha egy 35 tonnás rakományt mozgat. A konténerrakodó 6, 12 és 13 méteres konténereket is felemel az automata emelővel, az oldalmozgatók pedig 200 mm-re a jobb- és a baloldalról is biztosítják a konténerek könnyű emelését és precíz elhelyezését. 4-kerék hajtás, 4-kerék kormányzás és 4-kerék fékezés biztosítja a kiemelkedő manőverezési képességet, sőt: a Combi-XC igen gépkezelő-barát, mivel a kezelőfülkét a gyártó a rakomány fölé helyezte el, így biztosítva a megfelelő kilátást és a biztonságos munkavégzést.

 

Az egyik elégedett Combi-XC tulajdonos a Lyttelton Park Company. Ez a cég a legnagyobb teherkikötőt üzemelteti Új-Zéland déli szigetén, amely ezeket a gépeket használja a konténerek hatékonyabb szállítására a belső MidlandPort és a szomszédos iPort disztibúciós központ között. Sean Bradley, az LPC vezérigazgatója elmondta: „A kulcs a biztonságos, hatékony és pontos konténermozgatás a kikötőben. Több megoldást is kerestünk szerte a világban, és messze a Combi-XC volt a legmegfelelőbb a feladatra. Egy hagyományos tolóoszlopos felrakóval szemben, amely a munkafolyosón szállítja a konténert, a Combi-XC kisebb úton és keskenyebb kapukon is befér.”

 

Dave Combert, a Combilift Új-Zéland képviseletében elmondta: „A Combi-XC remek alternatívája a klasszikus kikötői rakodó SC-nek és/vagy a tolató gépeknek, melyek a hajókirakodó daruktól a rakodó zónába viszik az árut. A Combi-XC-vel eltűnik a tolatógépek le-és felrakodási ideje, mivel egyből a rakodó helyre szállítja a konténert. Egyes tanulmányok szerint a tolatósok a munkaidejük 35%-át töltik várakozással, a Combi-XC viszont felveszi a konténert és már megy is. Mivel ezzel a géppel a rakodást központilag megoldottuk, ezért nincs szükség gyengébb motorral felszerelt ellensúlyos targoncára, így a Combi-XC alkalmazása költséghatékony is.”

 

Ammenyibben Ön is szeretné költséghatékonyabbá és biztonságosabbá tenni a munkát a Combilift innovatív megoldásaival, keressen minket bátran.


A bejegyzés a Forkliftaction cikke alapján készült.