Jobb raktárkihasználtság, hála a Combilift négyutas targoncáinak - A Schnaider Polymetall-nál jártunk

 

Hogyan kerültetek kapcsolatba a TWS Kft.-vel?

Schnaider Péter: Magasraktárat üzemeltetünk, ami 8 méteres vállmagasságot jelent. Eredetileg Jungheinrich targoncákkal dolgoztunk, melynek biztonságos emelési magassága csupán 5 méter, így 3 méter kihasználatlan területtel számolhattunk. Mivel a raktárkihasználtság és a költséghatékonyság igen fontos szempont a mai világban, ezért olyan gépet kerestünk, amellyel maximálisan kihasználhatjuk a rendelkezésre álló teret. A gyárunk, amely a polikarbonátot forgalmazza, is Combilift négyutas targoncákkal dolgozik, ezért fordultunk a TWS Kft-hez, mint a márka magyaroroszági képviselőjéhez.
 

Milyen előnyei vannak az általatok választott Combi C4000 ET elektromos gépeknek?

S.P.: A Combilift négyutas targoncáinak legnagyobb előnyei között említem a standard kivitelben rendelhető nagyobb emelési magasságot, nagyobb teherbírást. Ezen a felül a gép nagyobb kerékdimenziókkal, 2 kerék meghajtással és összkerék kormányzással rendelkezik. Utóbbinak köszönhetően a Combi C4000 ET nemcsak a raktári sík padlón, hanem az udvaron, évszaktól és időjárástól függetlenül biztonságosan mozgatja az anyagokat. A rakodás tehát bármilyen időjárási körülmények között biztonságosan elvégezhető kültéren, rengeteg helyet spórolva a raktárban.

 


 

Melyek azok az előnyök, amelyek a Ti iparágatokban különösen fontosak egy targonca esetében?

S.P.: Nagyon-nagy táblájú termékeket forgalmazunk, tehát 2 m x 6 m hosszú palettákat, ami azzal a problémával jár, hogy a régi targoncáinknak 5-6 méter feletti emelési magasságnál hatványozottan csökken a teherbírásuk. Ezek tulajdonképpen 2,5 tonnás targoncák, ezek 5-5,5 méterig működnek ezzel a terhelhetőséggel. Ezért szereztünk be két Combilift targoncát, melyek ebben a nagy magasságban is maximális biztonsággal mozgatják a nagyméretű árukat.

A termékeink különlegessége, hogy elég nagy a hajlékonyságuk. Tehát a biztonságos anyagmozgatáshoz és a megfelelő raktárkihasználtsághoz egy plusz villakocsit kell rátennünk a gépre. Így négy villával négy ponton támasztjuk alá a rakományt, kiküszöbölve a termék hajlását. A régi targoncákra nem tudtunk ilyen adaptert tenni, mert akkor kisebb lett volna a teherbírásuk, így csökkentenünk kellett a raktárkihasználtságot. A Combilifttel ez a problémánk is megoldódott és lényegesen jobb raktárkihasználtságot értünk el.

 

Véleményem szerint, a mi raktározási, anyagmozgatási igényeinkhez hasonló piaci szegmensben a Combiliftnek a műszaki megoldásaiból adódóan nincs versenytársa.


 

Amennyiben Ön is növelné raktára kihasználtságát a Combilift innovatív, négyutas targoncáival, vegye fel a kapcsolatot szakértő értékesítőinkkel!