Miért hasznos az Unic pókdaru?

 

Miért döntöttetek úgy, hogy két pókdaruval bővítitek a főként toronydarukból álló gépparkotokat?


Liszkai Krisztián: Ez egy olyan eszköz, ami a jövőben minden valószínűség szerint kiváltja majd a nagyobb eszközöket. Tapasztalatom szerint rengeteg olyan helyszín van, ahol nem tudjuk se a torony-, se az autódarut használni, viszont ezek a kisebb, kompakt gépek alkalmasak ezek helyettesítésére. A piacon egyre többen látják már azt, hogy egy-egy munkára nem feltétlenül kell hatalmas toronydarut telepíteni, mert a feladat jellegéből adódóan felesleges ekkora gépet kibérelni.

 

Miért az UNIC-ra esett a választásotok?


L.K.: Azt gondolom, hogy Magyarországon ez egy bevett, jó márkának minősül, amit a TWS forgalmaz. Igazából az UNIC pókdaru egy megbízható, könnyen kezelhető gép, ennél vannak sokkal bonyolultabb szerkezetek is. Ez a gép remekül megállja a helyét építési környezetben, amely számunkra az egyik legfontosabb kritérium volt. A döntés előtt többször körbejártuk a lehetőségeket, és kezelhetősége és hatásfoka miatt döntöttünk a pókdaru mellett, és szerencsés volt, hogy a TWS Kft-től egyszerre két gépet is megvásárolhattunk.

 

 
 

Bérbe adtátok már a gépeket?


L.K.: Igen, jelenleg mindkét pókdaru dolgozik, amihez képzett gépkezelőket is biztosítunk. Éppen egy olyan területen dolgoznak, ahol légtechnikai berendezéseket kell mozgatni. Itt 28 méter az épületmagasság és ezeket az elemeket 19 méterre kell daruzni. Ezért a pókdaruk egy közbenső szinten dolgoznak 12 méter magasan, és onnan daruznak még felfelé 19 métert. Erre a beruházásra hat hónapra bérelték ki a darukat.

 

Vannak további érdeklődők pókdaru bérlésre?


L.K.: Rengeteg érdeklődő van. Nemrég érkezett például egy érdeklődés, hogy építkezésre szeretnék a pókdarut kibérelni a Citadellára, ahova nem lehet toronydarut telepíteni, ide ez a legmegfelelőbb választás. De rengeteg alkalmazási területe van, például üvegberakásra, bár erre a kisebb, 1,3 tonnás a megfelelőbb. A mi 6 tonnásaink inkább gépösszeszerelésekhez, géptelepítésekhez, állványrendszerek telepítéséhez ajánlott.

A Budafer Kft. képzett gépkezelőkkel és több évtizedes tapasztalattal segít megtalálni a legmegfelelőbb gépet az Ön munkájához. Önt is érdekli egy ilyen gép? Vegye fel velünk a kapcsolatot!